Dodik: Neću podržati NATO

|   Info
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na u utorak uveče na konferenciji za novinare da će se pridržavati rezolucije Skupštine Republike Sepske o vojnoj neutralnosti i da ništa što se tiče NATO neće podržati.
Foto: FoNet

 

Izvor: Fonet

„Ništa što se tiče NATO s moje strane neće biti podržano“, rekao je Dodik povodom informacije da će u sredu na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO biti aktiviran Akcioni plan za članstvo (MAP) za BiH.

„I sam generalni sekretar NATO kaže da je odluka na BiH. U tom pogledu ja ću se pridržavati rezolucije Parlamenta RS o vojnoj neutralnosti. Nažalost sva politika zapadnih država je bila po sistemu ako prođe, prođe. Danas se geopolitička situacija potpuno promenila. Svakako i bombardovanje Srba u RS i u Srbiji je doprinelo našem stavu“, rekao je Dodik, prenosi klix.ba.

„Ne znam šta je bila namera da se upravo sada to nešto ubrza. Da li da se iskuša Bosna ili da se pokaže sva apsurdnost situacije u BiH“, rekao je Dodik.

Dodik i ostali članovi Predsedništva BiH u sredu će razgovarati i sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.