Dodik: Pritisak Kormak na CIK

|   Info
Jedina neregularnost je to što glasove ne broji gospođa Kormak, rekao je Dodik.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je američka ambasadorka u Sarajevu Morin Kormak vršila pritisak na članove Centralne izborne komisije (CIK) BiH i da je ozlojeđena zbog toga što njeni "puleni" nisu pobedili na izborima.

Dodik je rekao za RTRS da je činjenica da je Kormak bila u CIK BiH i dodao da je pokušala da utiče na njene članove.

"Razumem njenu ozlojeđenost koja je vezana za činjenicu da njeni puleni nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini kako bi isproblematizovala tu stvar. Jedini nadležan organ je CIK, a ona je na njega pokušala da izvrši uticaj, ali o tome niko nije pisao, niko nije imao informacije da je ona tamo bila i tražila neke priče o neregularnostima, što ničim nije dokazala", izjavio je Dodik.

Jedina neregularnost je to što glasove ne broji gospođa Kormak, rekao je Dodik.

On je ironično istakao da će se kao član Predsedništva BiH založiti da se promeni izborni zakon i da u njemu piše da glasove od sada broji samo američka ambasadorka.

Dodik je podsetio da su juče OEBS i Parlamentarna skupština Saveta Evrope objavili da su izbori bili fer i korektni.

"I ona sad, samo zato što nisu prošli njeni puleni, pokušava nešto da napravi. Ta drskost je neverovatna. Jedini lek je da je predložimo da ona doživotno broji glasove", dodao je Dodik.

Dodik je rekao i da Kormak šalje suprotne poruke od predsednika SAD Donalda Trampa.

"Ona bukvalno radi protiv onoga što smo čuli od Trampa, koji se zalaže da se ne mešaju u unutrašnja pitanja drugih zemalja", zaključio je Dodik.