Dodik: Skrivanje dokumenata je zločin prema istini i pravdi

|   Info
Novoizabrani član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Miliorad Dodik nazvao je zločinom prema istini i pravdi to što je, kako su preneli mediji, američka Centralna obaveštajna služba dve godine krila dokument o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug

Dodik je rekao da to što je CIA krila dokumenta o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine, "predstavlja zločin prema istini i tim istim ljudima koji su stradali od takozvane Armije BiH, kao i prema pravdi, koju ni nakon 25 godina nisu dočekali srodnici postradalih u srednjem Podrinju", prenosi RTRS, pozivajući se na Srnu.

"Sad je potpuno jasno da je administracija tadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona bila u funkciji satanizacije srpskog naroda i prikrivanja zločina koji su pripadnici takozvane Armije BiH počinili nad Srbima. Time su se Klinton i njegova administracija svrstali u direktne sučesnike tih monstruoznih zločina, kao i u saučesnike događaja koji su se dogodili u i oko Srebrenice u leto 1995. godine", rekao je Dodik.

Dodik je to rekao nakon što je upitan da prokomentariše pisanje Večernjih novosti da je dokument o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine CIA krila dve godine, a onda ga arhivirala među nevažna svedočanstva.

Beogradski list preneo je da je posle 23 godine u sedištu UN u Njujorku lociran izgubljeni izveštaj, koji je u maju 1993. godine odnesen u sedište CIA u Lengliju i u UN, navodi RTRS.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.