Đorđević: Penzije se više neće usklađivati dva puta godišnje

|   Info
Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da se od naredne godine penzije neće usklađivati kao do sada, dva puta godišnje - 1. aprila i 1. oktobra sa rastom inflacije i delom bruto domaćeg proizvoda, već da će ta primanja biti i veća i u skladu sa mogućnostima države.

 

Izvor: Politika

"Vlada će pratiti ekonomski i privredni rast i mogućnosti u zemlji i prema tome će se i penzije povećati. Država će da procenjuje kada i koliko će da bude povećanje penzija", rekao je Đorđević za "Politiku".
 
Ocenio je da je to pozitivno jer će penzioneri dobijati više od onoga što bi dobijali da penzije nastave da se usklađuju kao do sada.
 
"Oktobarskom penzijom koja stiže u novembru, neće biti nezadovoljan nijedan penzioner u Srbiji", kazao je ministar i dodao da ukidanjem Zakona o privremenom umanjenju penzija primanja najstarijih neće se samo vratiti na nivo iz oktobra 2014. godine, već će biti znatno veća.
 
Posebno povećanje dobiće oni s najnižim penzijama do 32.000 dinara, s tim što to povećanje neće biti linearno za sve kako se ne bi narušio penzioni sistem, rekao je Đorđević.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar