Besplatne penzionerske kartice spremne za sve penzionere u Srbiji

|   Info
Predstavljajući penzionerske kartice još u februaru, u Ministartsvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministar Zoran Đorđević je najavio izradu kartica u 1.750.000 primeraka. Međutim, do sada nisu sve kartice podeljene jednako u svim gradovima Srbiji, izjavili su iz PIO fonda. Zbog duže procedure izrade kartice u PIO fondu u Beogradu, uskoro se očekuje da svi penzioneri u Srbiji dobiju svoj primerak.

Kartica penzionerima pruža mogućnost da budu potpuno bezbedni, kada su u pitanju podaci o ličnosti, kao i mogućnost da Ministartsvo rada i PIO Fond probaju da sa društveno odgovornim kompanijama omoguće penzionerima dodatne popuste. Penzineri će moći da koriste karticu umesto penzinog čeka, koja će im omogućiti ostvarivanje brojnih prava. 

Prillikom peruzimanja kartice, neophodno je da penzineri sa sobom ponesu i ličnu kartu, dok, roditelji, staratelji i hranitelji, trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke. 

Uskoro će svi penzioneri u Srbiji imati mogućnost da koriste popuste na brojnim označenim mestima, najavili su PIO Fonda. Opširnije o ovoj temi pogledajte u razgovoru sa Jelicom Timotijević, PR-om PIO Fonda.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar