Penzionerske kartice - više olakšica za najstarije

|   Info
Penzioneri iz Smedereva i opština Smederevska Palanka i Velika Plana, njih oko 42 hiljade 300, od 26. juna, mogu da preuzimaju svoje penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. Penzioneri sa prebivalištem u Smederevu kartice mogu da preuzmu u gradskom Udruženju penzionera, a korisnicima iz opština Smederevska Palanka i Velika Plana dostupne su u tamošnjim ispostavama Filijale PIO Smederevo.

Penzionerske kartice čija je distribucija na teritoriji Srbije u toku, projekat je koji zajednički realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a po ugledu na pozitivnu praksu pojedinih evropskih zemalja.

Penzioneri iz Smedereva i opština Smederevska Palanka i Velika Plana, njih oko 42 hiljade 300, od 26. juna, mogu da preuzimaju svoje penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova.Penzioneri sa prebivalištem u Smederevu u gradskom Udruženju penzionera , a korisnicima iz opština Smederevska Palanka i Velika Plana kartice su dostupne u tamošnjim ispostavama Filijale  PIO.Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Kartice će dobiti svi penzioneri, bez obzira da li dobijaju starosnu, invalidsku ili porodičnu penziju”, kaže  Jovica Knežević, načelnik Odeljenja za ostvarivanje prava iz PIO u smederevskoj Filijali.

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

U Udruženju penzionera grada Smedereva, gde se obavlja podela kartica, pre svega su zahvalni Republičkom fondu PIO što je omogućio  smederevskim penzionerima da budu među prvima u Srbiji kojima će biti podeljene penzionerske kartice, posle Beograda, Niša i Kragujevca.

 Većina smederevskih penzionera podržava ovu akciju, iako još uvek nije sasvim definisano gde će moći da ostvare određene popuste i druge pogodnosti upotrebom penzionerske kartice, po uzoru na Beograd.

"Penzionerska kartica neće imati veliku vrednost ukoliko ne budu potpisani ugovori sa velikim firmama i ukoliko nema dogovora i potpisanih ugovora sa velikim trgovinskim lancima. U tom slučaju će penzionerska kartica imati veliku vrednost i sigurno će biti interesantna, naročito za one kojima su primanja izuzetno mala. Želim zato da pozovem sve društveno-odgovorne kompanije, institucije i ustanove da se pridruže kako bismo napravili paket podrške penzionerima, imajući u vidu da uz ove penzionerske kartice imamo stvorene uslove da omogućimo čitav niz novih mera podrške penzionerima ", naglašava Milovan Grbić,  predsednik Udruženja penzionera u Smederevu

Besplatne penzionerske kartice izrađene su u 1.750.000 primeraka, tako da će svaki penzioner doći do svoje kartice.Penzionerske kartice finansirane su iz sredstava Fonda PIO, dok je izradu penzionerske kartice iniciralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar