Đorđević: Srbija za primer i u EU

|   Info
Srbija je dala važan doprinos evropskom odgovoru na izazove koje je donela migrantska kriza i pokazala da može da bude primer i mnogim državama članicama EU, ocenio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

On je na sastanku sa generalnim direktorom Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) i bivšim vicekancelarom Austrije Mihaelom Špindelegerom posebno naglasio aktivnosti resornog ministarstva u brizi i zaštiti najranjivijih kategorija migrantske populacije - dece, žrtava nasilja, trgovine ljudima i maloletnika bez pratnje.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će nastaviti da bude aktivan partner Međunarodnom centru za razvoj migracionih politika, posebno u saradnji u oblasti razvoja politika zaštite ranjivih kategorija pre svih žena i dece.

Mihael Špindeleger je predstavio planove za otvaranje regionalne kancelarije Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika u Beogradu i izrazio želju da se unapredi saradnja tog centra i organa države Srbije radi jačanja kapaciteta za donošenje i sprovođenje politika u oblasti upravljanja migracijama, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar