Mihajlović u poseti Britaniji

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović boravi u Velikoj Britaniji, gde će sutra sa britanskim ministrom transporta Džesijem Normanom potpisati Sporazum o drumskom saobraćaju, a sastaće se i sa ministrom za Evropu Alanom Dankanom.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako je saopštilo Ministarstvo, Zorana Mihajlović je objasnila da će biti potpisan sporazum o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta u drumskom saobraćaju, čime se "pomaže srpskim prevoznicima, jer će se ubuduće sav transport obavljati bez dozvola".

Ona je rekla da će sa Alanom Dankanom razgovarati o povezivanju regiona, takozvanoj konektiviti agendi.

Kako je navedeno, Zorana Mihajlović će posetiti i infrastrukturno gradilište podzemne železnice u Londonu.

"U pitanju je najveće infrastrukturno gradilište u Velikoj Britaniji i projekat vredan 15 milijardi funti. Otprilike tolika je vrednost svih investicija koje Srbija realizuje na celoj svojoj teritoriji", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona će se u četvrtak sastati i sa predstavnicima kompanije Behtel, sa kojom je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na izgradnji Moravskog koridora.

"Sa Behtelom nastavljamo razgovore o projektno-tehničkoj dokumentaciji, ali i uslovima finansiranja projekta", rekla je Zoranha Mihajlović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar