Dva Albanca pretučena u Novom Sadu, predsednik traži da napadači budu što pre pronađeni i kažnjeni

|   Info
Dva mladića albanske nacionalnosti pretučeni su u noći između subote i nedelje u Novom Sadu, a Blic saznaje da su obojica zadobili teške telesne povrede, a jednom je ugrožen i život.
Foto: pixabay.com

Izvor: Tanjug


"Ć. M. ima teške telesne povrede u vidu preloma glave i izliva krvi u mozak. On je operisan i smešten je u šok sobu Urgentnog centra. Teškog je opšteg stanja i sprovode se mere intenzivne terapije kako bi mu se spasao život", rečeno je za "Blic" u Kliničkom centru Vojvodine.

Njegov prijatelj G. B. zadobio je takođe teške telesne povrede ali, kako kažu u Kliničkom centru Vojvodine, život mu na sreću nije ugrožen.

hronika kriminal nasilje kazna zatvorenik presuda pistolj oruzje prekrsaj obracun tuca ilustracija pixabay jpg

Povodom ovog incidenta, oglasila se i Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada, čiji predsednik Demo Beriša tvrdi da je mladiće napala "za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog povoda sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku".

"Policija intenzivno traga za napadačima. Matica Albanaca Srbije ovim putem zahvaljuje lekarima hitne službe Doma zdravlja Novi Sad na brzoj intervenciji i ukazanoj pomoći, a posebno zahvaljuje dežurnoj ekipi Kliničkog centra Vojvodine. Upućujemo apel nadležnim organima da se vinovnici ovog događaja što pre privedu pravdi", piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Matice Albanaca Demo Beriša.

Novosadska policija još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta.

Vučić: Kako da tražim od Jensa Stoltenberga da Srbi budu zaštićeni na KiM, ako nismo u stanju da zaštitimo građane druge nacionalnosti u našoj zemlji

Aleksandar Vučić najoštrije je danas osudio napad na dvojicu državljana Srbije albanske nacionalnosti, i poručio da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu.

Vučić je zatražio da napadači budu što pre pronađeni i najstrožije kažnjeni.

"Dobio sam sada vest o napadu na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. To su srpski državljani. Tražim od MUP da pronađe ljude koji su napadači na dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku zaštitu", poručio je Vučić.

"Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja", dodao je on.

Vučić je najavio da će napadači biti strogo kažnjeni.

"Kako da tražim od Jensa Stoltenberga da Srbi budu zaštićeni na KiM, ako nismo u stanju da zaštitimo građane druge nacionalnosti u našoj zemlji. To mora na najjoštriji način da bude osuđeno, a lica moraju najdrastičnije biti kažnjena", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija želi da bude zemlja koja privlači najviše ljudi iz svih zemalja sveta.

"Oni koji misle da mogu da se ponašaju drugačije moraju da znaju da će naići na veoma čvrst odgovor države", podvukao je Vučić.