"Galija" 16. novembra nastupa u Nišu

|   Info
Hitove Galije poput Još uvek sanjam, Stare trube, Dodirni me, ali i pesme sa novog albuma U raju iznad oblaka, moći će da čuje uživo publika u Nišu, na koncertu koji je najavljen za 16. novembar u hali "Čair".
Foto: bljesak.info


Izvor:Južne vesti    


Frontmen grupe i Nišlija Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija, najavljuje da će publika moći da čuje pesme koje nisu dugo svirali.

Galija koja je na prostoru bivše Jugoslavije ostavila neizbrisiv trag, navode organizatori koncerta, 40 godina dugu diskografsku karijeru nastavila je ovog proleća novim CD-om.

Posle optimistične Nešto me goni i raskošne naslovne U raju iznad oblaka, dodaju, Galija se odlučila da sa novog albuma treći singl bude Kad bi ti otišla iz ovoga grada, za koju je Milosavljević muziku napisao na stihove pesnika Matije Bećkovića.

Mislim da je danas važno obraćati se velikim pesnicima, a Bećković je gromada kao pisac i kao ličnost. Našao sam snimak gde Matija govori svoju pesmu, pa sam zamislio kako bi to izgledalo muzički. Dosta dobro recituje, to je ozbiljan bluz. Ali nisam hteo da odmah idemo u taj format, već smo sa Kad bi ti otišla iz ovoga grada zvučno zaplovili kroz neke druge vode - rekao je Neša Galija.

Karte za koncert u biće u prodaji od 15. septembra preko Eventima.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar