Haradinaj: Potrebna "nova komunikacija"

|   Info
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio je danas povodom protesta u Đakovici protiv dolaska raseljenih Srba da je potrebna "nova komunikacija" koja podrazumeva poštovanje žrtava, ali i prava vernika.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet

Na pitanje da prokomentariše proteste u Đakovici protiv dolaska raseljenih Srba, Haradinaj je, kako prenosi RTK, odgovorio da će se sastati sa predstavnicima porodica nestalih Srba i Albanaca kako bi razgovarali o novom vidu komunikacije.

"Moramo uspostaviti neku novu komunikaciju, neka se poštuju žrtve, ali i prava vernika da se mole. Do sada to nismo stigli, ali moramo nastaviti tu komunikaciju, pažljivu komunikaciju, da se ne služimo jednim ili drugim akcijama, već da uspostavimo što bolju komunikaciju", ocenio je Haradinaj.

On je na konferenciji za novinare naglasio svoj raniji stav da se kategorički protivi razgovorima o korekciji granica i razmeni teritorija, ocenivši da bi to destabilizovalo region.

"Naš cilj je pravno-obavezujući sporazum kojim bi Srbija priznala Kosovo. Granice i teritorija nisu teme za diskusiju. Niko na Kosovu nema ovlašćenja da o tome razgovara. Granice i teritorije nas mogu vratiti unazad, to podstiče destabilizaciju i to ide u prilog samo predsedniku (Rusije) Putinu, niko drugi nema interes u tome", rekao je
Haradinaj.

Kosovski premijer ocenio je, prenosi RTK, kako je srpska retorika o uzimanju severa doprinela da se na Kosovu govori o korekciji granica ili razmeni terotorija.

Takvu retoriku ocenio je "pogrešnom" i rekao kako "predstavlja pretnju Kosovu da izgubi 20 godina ulaganja u bezbednost i stabilnost", prenosi RTK na srpskom jeziku.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar