Hrvati: Blamaža i katastrofa

|   Sport
Fudbalska reprezentacija Hrvatske u utorak je doživela najubedljiviji poraz u gotovo tri decenije dugoj istoriji svog nacionalnog tima.

Vicešampion sveta izgubio je na gostovanju Španiji sa ogromnih 6:0 i već na startu Lige nacija praktično ispao iz trke za prvo mesto u grupi.

Naše komšije najviše je zabolela činjenica da je njihova selekcija delovala kao razbijena vojska iako je pre dva meseca igrala finale Svetskog prvenstva.

Kao što se i očekivalo, komšijski mediji su osuli paljbu po izabranicima Zlatka Dalića. “Index” je meč u Elčeu nazvao blamažom i španskom lekcijom, dok je “Jutarnji list” napisao da su “vaterni” stigli u Španiju puni samopouzdanja, a onda doživeli udarac koji će pamatiti godinama.

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je nakon meča da mu nikada nije bilo teže, dok je kapiten Luka Modrić konstatovao da je njegova selekcija na kraju ipak dobro prošla u odnosu na to kako je igrala.

Hrvatska se nalazi u Ligi A Lige nacija, a posle jedne odigrane utakmice zauzima treće mesto u grupi sa Španijom i Engleskom. "Crvena furija" je dobila obe septembarske utakmice i favorit je za prvo mesto u grupi.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar