"Hrvatska ne popušta Srbiji"

|   Info
Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić poručila je danas da Hrvatska ne popušta Srbiji u ispunjavanju kriterijuma i merila za članstvo u Evropspkoj uniji, prenose zagrebački mediji.

 

Izvor: FoNet

"Srbija mora ispuniti sve kriterijume i tu nema popuštanja", rekla je Pejčinović Burić, reagujući na optužbe stranke Most da je Vlada Hrvatske izdala nacionalne interese u vezi sprovođenja i primene merila za pristupanje Srbije EU.

Pejčinović Burić je na konferenciji za novinare naglasila da Most "izmišlja aferu" i da je stav Hrvatske "jasan i nedvosmislen" da Srbija kao kandidatkinja za članstvo mora ispuniti sva merila i sve kriterijum kako bi dobila zeleno svetlo Htrvatske.

"Tu moramo biti jasni: nema popuštanja. Dakle, svi kriterijumi i sva merila moraju biti ispunjena", rekla je Pejčinović Burić na konferenciji za novinare.

Ranije danas Most optužio je Vladu Hrvatske za izdaju nacionalnih interesa zbog praćenja sprovođenja meerila u pregovorima Srbije za članstvo u EU.

Predsednik Mosta Božo Petrov rekao je da se otvara mogućnost sukoba interesa sadašnje šefice diplomatije Pejčinović Burić koja je 2013. bila savetnica tadašnjem premijeru Srbije kako bi se Srbija lakše približila EU.

Pejčinović Burić je odbacila tvrdnje nazivajući neistinom da je ikad bila angažovana u Vladi Srbije idli od bilo kog ministra.

"Radila sam na projektu EU čiji je zadatak bio da pruži tehničku pomoć vezanu uz prilagođavanje zakonodavstva (Srbije EU)", citiraju zagrebački mediji hrvatsku šeficu diplomatije i evropskih poslova Mariju Pejčinović Burić.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.