"Za čitav svet rat je završen, osim za Hrvatsku"

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da Hrvatska potvrđuje da "stranu koju je izabrala u Drugom svetskom ratu i dalje smatra svojom".
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Tanjug, B92

On je to izjavio na godišnjicu početka Drugog svetskog rata, 1. septembra 1939. godine.

"Na današnji dan pre 79 godina počeo je Drugi svetski rat. Za čitav svet rat je i završen a istina o njemu je poznata i nepromenljiva. Osim za Hrvatsku, koja i dalje pokušava da promeni istoriju i sakrije istinu o genocidu nad Srbima počinjenim u NDH", rekao je Vulin u izjavi medijima.

Kako je naveo najnoviji pokušaj pretvaranja logora smrti Jasenovac u radni kamp je strašna uvreda za poklanu jasenovačku decu, ali i za zdrav razum i antifašističko čovečanstvo.

"Hrvatska na žalost još jednom potvrđuje da stranu koju je izabrala u Drugom svetskom ratu i dalje smatra svojom", kazao je ministar Vulin.

Da podsetimo, hrvatski portal pisao je o tome kako je Jasenovac predstavljen na hrvatskoj Vikipediji. Hrvatska Vikipedija kao relevantan izvor navodi knjigu Igora Vukića "Radni logor Jasenovac", koja ovaj ustaški logor smrti, koji je zgrozio čak i naciste, predstavlja skoro kao banja za odmor.

Ustaški logor smrti Jasenovac se tu opisuje kao Sabirni logor Jasenovac, a prva referenca u članku je iz Vukićevog intervjua "Glasu Koncila".

Štaviše, većina referenci na koje se poziva u članku o Jasenovcu na hrvatskoj Vikipediji su iz ekstremno desnih medija, kao što su portal udruženja Željke Markić, Narod.hr, Hrvatski tjednik i Maxportal, navodi Indeks.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar