Vulin najavio novu tehniku u naoružanju Vojske Srbije

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje da će do kraja godine ne samo više desetina različitih borbenih sistema, oružja i oruđa, ući u naoružanje Vojske Srbije, na čemu će se intenzivno raditi, saopštilo je Ministartsvo odbrane.

Izvor: FoNet

Vulin je, posle uspešno izvedenog gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru modernizovanog sistema topa 40 milimetara PASARS 16 na Pasuljanskim livadama, istakao da razvoj naše tehnike, na prvom mestu od sopstvenih sredstava pameti, čine Vojsku Srbije "neuporedivom sa drugim vojskama".

To je, kako je objasnio, zato "jer smo u stanju da za daleko manje novca i u daleko kraćem vremenskom periodu, obezbedimo sredstva za koja bi nekim drugima trebalo više novca i više vremena.

"Sve ono što je uništavano tokom decenija planskog i namernog uništavanja Vojske Srbije mi ponovo stavljamo u funkciju, popravljamo, modernizujemo, činimo da naša Vojska bude na najvećem mogućem nivou", rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović je rekao da je planirano je sistem PSARS uрe u naoružanje Vojske Srbije do kraja godine i da započne serijska modernizacija.

Ovo oruđe treba da bude okosnica odbrane naše Kopnene vojske i od nove generacije savremenih ciljeva, kao što su dronovi i bespilotne letelice, a u narednoj fazi , naveo je Miloradović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar