Vulin: Kompromis je zaustavljanje širenja "velike Albanije"

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da očekuje nastavak provokacija s prištinske strane i smatra da je kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine razgraničenje i zaustavljanje širenja "velike Albanije".

 

Izvor: Tanjug

"Očekujem da će Priština nastaviti s provokacijama i pokušajima da se prekine dijalog. Oni znaju da pregovori s Vučićem nisu dobri po njih. Briselski sporazum ne radi za njih, a to teško prihvataju", rekao je Vulin u intervjuu za "Kurir".

Na pitanje šta je za Srbiju prihvatljivo, kompromisno rešenje, Vulin kaže da je njegov stav da nam je potrebno "razgraničenje i zaustavljanje širenja "velike Albanije"".
Upitan da li podržava ideju o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani izjasnili o predlogu za rešenje KiM, ministar odbrane kaže da je predsednik Vučić "hrabar čovek, koji se ne krije", te ocenjuje da je "izaći pred naciju sa stavom o kome treba da se izjasni čin političke i lične hrabrosti".

"Da hoće da se krije, imao bi Skupštinu i Vladu na koje bi mogao da prebaci odgovornost, ali on nije takav. Podržaću ga jer znam da nema nikoga ko bi se kao on borio za položaj Srba i interese Srbije", poručio je Vulin.

Komentarišući to što ni šest meseci posle ubistva Olivera Ivanovića istraga prištinskih vlast nema rezultat, Vulin ocenjuje da

Prištini, a i mnogim činiocima međunarodne zajednice, odgovara da ne dođu do rešenja.

"Ovako se uvek lako mogu optužiti Srbi, izvršiti pokušaj smene Srba u KPS sever jer nisu rešili slučaj i puštati laži i poluistine", rekao je ministar.

Kako je naglasio, nikome kao Srbiji nije stalo da se zločin razreši i krivci kazne.

"Voleo bih da imamo punu kontrolu koja bi nam omogućila da razrešimo zločin, ali nemamo i zato su naše mogućnosti sužene. Nećemo prestati da tragamo i bez podrške Prištine i međunarodne zajednice", naglasio je Vulin.

Upitan kako mu se čine "hrvatski ispadi" tokom proslave uspeha njihove fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji i činjenice da je na dočeku bio "kontroverzni Tompson", Vulin odgovara kontrapitanjem:

"Po čemu je to Tompson kontroverzan? Nije on kontroverzan, on je vrlo jasan, on je ustaški pevač, čovek koji živi od mržnje prema Srbima i, nažalost, u Hrvatskoj nije jedini".

Smatra da je proslava hrvatskih fudbalera pokazala da oni, i kada igraju sa Argentinom ili Engleskom, i dalje igraju protiv Srbije i da misle da je svaki njihov uspeh prilika da pokažu koliko mrze Srbe.

"Zamislite da su naši fudbaleri pevali pesme u kojima se vređaju Hrvati nakon pobede nad Kostarikom, cela Srbija bi ih osudila. U Hrvatskoj, nažalost, napadi na Srbiju se podrazumevaju, pa makar igrali protiv Nigerije. Tužna slika mladih ljudi koji se ne stide francetićevih ustaša i pevaju o koljaču Maksu Luburiću", rekao je ministar.

Na konstataciju da se mnogo govori o nabavci nove opreme za Vojsku Srbije, da se pominje i S-300, "migovi", helikopteri.. , te na pitanje šta će Srbija dobiti i kada, Vulin kaže da se o tome ne priča u medijima.

"Znaćete na vreme. Budite sigurni da pažljivo biramo i da smo spremni da branimo Srbiju i Srbe gde god da žive", poručio je Vulin.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar