Vulin u Pekingu: Vojska Srbije hvata korak sa svetom

|   Info
Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin započeo je zvaničnu posetu Kini. Prvog dana posetio je dve kineske kompanije namenske industrije, "AVIC" i "CATIC", koje se bave razvojem i proizvodnjom aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i PVO sistema.

Izvor: RTS, Ministarstvo odbrane

Aleksandar Vulin je obišao dve fabrike koje se bave proizvodnjom i razvojem aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i PVO sistema.

Danas sam ovde da bih video šta kineski partneri proizvode, šta mogu da nam ponude. Na prvom mestu smo zainteresovani za osvajanje tehnologija kojim bismo i mi bili u stanju da proizvodimo različite sisteme, a onda naravno i za određene gotove borbene sisteme koji i te kako mogu da znače našoj vojsci. Za Vojsku Srbije jako je važno da uhvatimo korak sa svetom, izjavio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije dugi niz godina nije obnavljana.

"Slobodno možemo reći da nekih tridesetak godina nismo obnavljali vojsku i da smo tehnološki zaostajali za svetom. I sada, od 2012. godine kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, pa do danas, pokušavamo ubrzano da nadoknadimo taj zaista veliki zaostatak - sve ono što smo zapustili nekada zato što nije bilo novca, a nekada planski i namerno u cilju uništavanja naše vojske. Ta vremena su prošla", rekao je Vulin.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar