Skup o odbrambenim tehnologijama

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas dvodnevni naučno-stručni skup u oblasti odbrambenih tehnologija "OTEH 2018" u Vojnotehničkom institutu.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Organizator osmog skupa je Vojnotehnički institut u saradnji sa Upravom za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane.

Vulin je rekao da je orijentacija Vojske Srbije da se u najvećoj mogućoj meri oprema i snabdeva iz sopstvenih izvora i sredstava, prenelo je Ministarstvo odbrane.

"Samo ono što sami proizvedete, ona tehnologija koju ste sami osvojili je zaista vaša. Zato ćemo u narednom periodu, nadam se i više nego do sada, moći da uložimo u ljude koji će biti u stanju da tehnologiju koju kupimo prilagode i primene ili stvore potpuno novu", rekao je Vulin.

Direktor Vojnotehničkog instituta Bojan Pavković poručio je da se u eri intenzivnog razvoja novih tehnologija i brzih promena u oblasti razvoja naoružanja i vojne opreme razvija realna potreba za bliskom saradnjom i razmenom znanja između svih činilaca koji učestvuju u tom procesu.

Naučno-stručni skup iz oblasti odbrambenih tehnologija "OTEH" održava se od 2005. godine, a šest godina kasnije dobio je međunarodni karakter.

Foto: FoNet