Vulin pozvao EU da podrži Vučića

|   Info
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas Evropsku uniju (EU) da podrži srpskog predsednika Aleksandra Vučića u potrazi za održivim rešenjem za Kosovo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Evropska unija treba da podrži hrabre i mudre napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pronalaženju održivog i trajnog rešenja između Srba i Albanaca, poručio je Vulin, koji je danas učestvovao na zajedničkom sastanku ministara odbrane država Zapadnog Balkana i ministra odbrane Austrije Maria Kunaseka, u Gracu.

Vulin je rekao kako dijalog Beograda i Prištine, "koji veoma hrabro i mudro vodi predsednik Aleksandar Vučić, mora da dobije rešenje koje će biti održivo, trajno i sa kojim će moći da žive i Srbi i Albanci".

"Predsednik Vučić za svoje napore i velike lične i političke rizke koje preduzima ne dobija previše podrške EU", ocenio je Vulin.

On je poručio kako bi "EU morala da zna" da će, ako Vučićevi napori "ne budu urodili plodom", kosovsko pitanje "biti problem koji će ostati u nasleđu budućim generacijama".

"EVropska unija ne može da se nada da će biti sigurna i stabilna, ako Balkan ne bude bio miran i stabilan. Bez dogovora Srba i Albanaca Balkan neće biti miran i stabilan, a onda Evropa neka dobro razmisli o svojoj budućnosti. Izbor je njihov", naglasio je Vulin.