Vulin sa ministrom vojske Kine

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se na marginama osmog Sjangšan foruma u Pekingu sa ministrom Narodnooslobodilačke armije Kine, generalom Vei Fengheom. Ocenili su da je već ostvaren niz rezultata u intenziviranju saradnje u oblasti odbrane.

 

Izvor: Tanjug

Pozdravljajući srpskog kolegu, ministar Vei Fenghe, na čiji poziv Vulin boravi u Kini, rekao je da je učešće Srbije na, za Kinu jako značajnom skupu, dokaz da Srbija pridaje veliki značaj i gaji duboko prijateljstvo prema Kini i kineskoj armiji.

Ministri su se saglasili da odlični lični odnosi između predsednika i vrhovnih komandanata Kine, Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, daju dodatni podstrek i obavezu da dve zemlje proširuju i produbljuju saradnju i u oblasti odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministri su istakli da su za dva meseca, od prve posete ministra Vulina Kini, obe strane uložile veliki napor i da je već ostvaren niz rezultata u intenziviranju saradnje u oblasti odbrane.

Vei Fenghe je iskazao potpuno razumevanje za probleme sa kojima se naša zemlja već dugi niz godina suočava i naglasio da saradnji sa prijateljima kao što je Srbija, Kina pridaje veliki značaj po svim pitanjima.

Vulin je zahvalio kineskom kolegi na pozivu za učešće na Sjangšan forumu naglasivši da mu je bila posebna čast što je imao priliku da se obrati i prenese stavove Srbije predstavnicima najjačih armija sveta.

Zahvalio se na podršci koju Kina pruža Srbiji dugi niz godina po pitanju Kosova i Metohije, pritom ne tražeći ništa zauzvrat.

Prema rečima ministra Vulina, NR Kina Srbiju doživljava kao svog ravnopravnog partnera i zahvalni smo joj zbog toga.

Ministar odbrane je naglasio značaj zajedničkog učešća vojnika dve zemlje u mirovnim operacijama pod komandom Ujedinjenih nacija i ponudio kineskom kolegi naše centre za obuku u multinacionalnim operacijama.

Uputio je i poziv za školovanje oficira kineske vojske u srpskim vojno-obrazovnim institucijama, a pozvao je i svog kolegu da u narednom periodu poseti Srbiju.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.