Kup Vojske Srbije - Trka konjičke divizije

|   Info
Obnovom nekada tradicionalne konjičke trke koja će se od ove godine odigravati u Karađorđevu, pod nazivom Kup Vojske Srbije - Trka konjičke divizije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Obnovom se vraća ono što je uvek krasilo srpsku vojsku sećanje na naše hrabre ratnike, na našu konjicu, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, obišao ergelu Karađorđevo, na kojoj su u toku završne pripreme za predstojeće takmičenje, koje će, posle 12 godina, biti održano od 28. do 30. septembra.

Vulin je rekao da, kao što se Vojska Srbije intenzivno oprema i naoružava, kao što vodi računa da obučenost njenih pripadnika bude na najvišem nivou, tako se trudi da sačuva sve tradicije koje su je učinile velikom i sve one koju vojsku čine delom našeg svakodnevnog života.

Svi gosti Bačke Palanke i Karađorđeva će moći da se uvere koliko se Vojska Srbije potrudila da učini još jednu, važnu, lepu i veliku stvar, nešto što smo možda nepravedno zaboravili, rekao je on.

Vulin je najavio da će da se prvi put vidi vod konjice u okviru Garde, koji je posle dugo vremena obnovljen i vraćen u Vojsku Srbije, "tamo gde mu jeste mesto".

Foto: FoNet

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.