Za godinu dana u Vojnu bolnicu Niš uloženo više od milion evra

|   Život
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je rekonstruisano Odeljenje za radiologiju u Vojnoj bolnici Niš i tom prilikom rekao da je Ministarstvo odbrane u tu bolnicu u proteklih godinu dana uložilo više od milion evra.
Izvor: Fonet

Izvor: RTS

Osim infrastrukturnih radova, sa ciljem pružanja kvalitetnije zdravstvene zaštite vojnim i civilnim osiguranicima, nabavljena su i četiri digitalna rendgen aparata nove generacije koji omogućavaju bržu i precizniju dijagnostiku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"To je najozbiljnije ulaganje i rekonstrukcija ovog objekta u proteklih 30 godina, tokom kojih smo čekali da osiguranici u Vojnoj bolnici Niš dobiju najbolju i najsavremeniju dijagnostiku i negu", rekao je Vulin prilikom obilaska u kome je bio u pratnji načelnika Uprave za vojno zdravstvo brigadnog generala Uglješe Jovičića.
Vulin je ocenio da je vojni sistem, pa i sistem zdravstva u okviru vojske, bio urušavan planski i sistemski.

Reč je o savremenim digitalnim radiodijagnostičkim uređajima najnovije generacije, a stvoreni su uslovi za uvođenje novih invazivnih i neinvazivnih dijagnostičkih procedura iz oblasti radiološke dijagnostike.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar