I peti dečak izvučen iz pećine na Tajlandu, akcija i dalje traje

|   Info
Međunarodni tim ronilaca spasao je i petog dečaka koji je bio zarobljen u potopljenoj pećini na Tajlandu. Četiri dečaka koja su juče, prvi put posle više od dve nedelje ugledala svetlost dana, oporavljaju se u bolnici. Još neizvesna sudbina sedam dečaka i njihovog trenera.
Foto: Fonet

Izvor: RTS, Tanjug, Rojters, BBC

Drugi dan akcije spasavanja dečaka fudbalera i njihovog trenera. Za sada je spasen jedan dečak iz druge grupe, a juče je njih četvorica prevezeno u bolnicu gde se oporavljaju.

Spasioci su odlučili da nastave s rizičnom operacijom, jer strahuju da bi moglo da dođe do porasta nivoa vode zbog jakih padavina tokom noći i vremenske prognoze za naredne dane.

Akcija spasavanja protekla je juče brže nego što se očekivalo jer se nivo vode dodatno spustio. Operacija je, međutim, morala da bude zaustavljena kako bi se zamenile boce s kiseonikom.

Oni koje su izvukli ronioci, oporavljaju se u bolnici u gradu Čiang Rai. Osećaju se dobro, ali su u karantinu zbog straha od infekcija.

Guverner provincije Čijang Raj, Narongsak Osatanakorn, rekao je da su iz pećine prvo izvučeni najzdraviji dečaci.

Inače, kompanija milijardera i preduzetnika Ilona Maska testira podmornicu za decu, koja bi mogla da se iskoristi za spasavanje preostalih dečaka.

Dečaci, uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener, zarobljeni su u pećini od 23. juna.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar