Karadžić traži izuzeća sudija

|   Info
Bivši predsednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić zatražio je da se iz žalbenog postupka na njegovom suđenju isključi još jedan sudija.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Takođe i da predsednik Mehanizma za medunarodne krivične sudove (MMKS) Teodor Meron ne imenuje zamene jer je u žalbenim postupcima potvrdio osuđujuće presude osobama koje su bile potčinjene Karadžiću.

 Karadžić je zatražio da se isključi sudija Vilijam Sekule s obzirom da je prethodno bio u većima koja su potvrdila osuđujuće presude osobama potčinjenim Karadžiću, Vujadinu Popovići i ostalim i Zdravka Tolimira za genocid u Srebrenici. Prema Karadžićevom podnesku, sudija Sekule deluje pristrasno zbog svojih ranijih odluka.

Karadžic je zatražio da predsednik MMKS Meron, koji se ranije povukao iz žalbenog postupka po istom osnovu, ne imenuje svoju zamenu, kao i da ne imenuje zamenu za sudiju Sekulea, prenosi BIRN BiH. „Ne može biti pravedno da sudija koji se povuče ili koji bude diskvalifikovan može da nastavi da utiče na predmet tako što že imenovati sopstvenu zamenu“, rekao je Karadžić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar