Ministarka pisala Hagu: Pravilnik suda u Hagu nije zakon

|   Info
Povodom najavljene žalbe Tužilaštva u Hagu zbog odluke da se proces protiv dvoje radikala vodi u Srbiji, ministarka pravde pisala Teodoru Meronu.

 

Izvor: Tanjug

Nela Kuburović je u pismu predsedniku mehanizma u Hagu navodi da rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem se kaže da nisu uspostavljene pretpostavke za hapšenje Petra Jojića i Vjerice Radete i njihovu predaju je činjenica koja se ne može dovesti u pitanje - Pravilnik suda u Hagu nije zakon, a sudovi u Srbiji rade po Ustavu i zakonu.

Kako prenose današnje "Večernje novosti", povod za njeno obraćanje je najavljena žalba tužioca Dijane Elis na odluku sudije Ajdina Sefi Akaja da slulčaj u kome se radikali terete za nepoštovanje suda i podmićivanje svedoka u procesu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja ustupi Srbiji. Elis je taj potez ocenila kao "nerazuman i neopravdan".

Na optužbe tužioca, u pismu u koje su "Novosti" imale uvid, Kuburović ističe da "se radi o proizvoljnim kvalifikacijama, ličnim uvredama i terminologiji neprimerenoj sluzbenoj korespondenciji".

Miistarka podseća i da je Srbija ispunila sve obaveze i da se broj naloga suda i tužilaštva meri hiljadama.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar