Korekcija je opasan eksperiment

|   Info
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je korekcija granica opasan eksperiment i sa tim incinjativama mora da se bude veoma oprezan.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet

Igra sa granicama i teritorijama je opasan eksperiment i pozivam sve da budu pažljivi. Kada god se pokrene tema granica nema garancija kako će se to završiti, a nakon svih tragedija Kosovo sebi ne može da dozvoli taj luksuz, rekao je Haradinaj na konferenciji za medije u Prištini, prenosi RTK2.

Komentarišući predlog političkih lidera Albanaca sa juga Srbije da Skupština usvoji rezoluciju o pripajanju tih opština Kosovu, Haradinaj je istakao da je kod svakog otvaranja graničnih pitanja neizvesno kakve tragedije mogu proizaći iz toga i u čiju korist će se to završiti.

Mi ćemo i dalje posvećivati pažnju interesima građana koji žive u Preševskoj dolini, ali moj zadatak je sprovođenje ustava i to me obavezuje na očuvanje teritorije i granica, kazao je Haradinaj.

On je naglasio da izolacija Kosova predstavlja mnogo veći problem od posete Aleksandra Vučića i pitanja korekcije granica.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar