Voditi računa o građanima

|   Info
Stanković: Teška retorika dovodi u zabludu obične ljude.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je danas da je političkim predstavnicima Albanaca iz tih opština "nebrojeno puta" rečeno da oni nisu tema razgovora u Briselu, kao i da su oni građani Srbije i da svoje probleme kao i do sada rešavaju u zemlji u kojoj žive.

Povodom izjava političkih lidera tokom jučerašnje konferencije za novinare u Prištini, Stanković je rekao da teška retorika dovodi u zabludu obične ljude i da je veoma nepopularna, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Foto: televizija Kopernikus

"Kada tako lako kažete da ste najdiskriminisanija nacija, onda sigurno znate da ta teška retorika uvek upozorava na problem i loše kvalifikuje državu u kojoj živite. Ako to za vas podrazumeva da bi trebalo da imate poseban tretman onda sigurno znate da vi to u Srbiji imate, kao i brigu države", rekao je Stanković.

On je kazao da politički predstavnici Albanaca kada kažu da bi im bilo bolje negde drugo, onda moraju da budu svesni koju političku igri igraju i za koga, kao i šta mogu da dobiju, a šta da izgube.

"Srce jednog političara mora da bude u glavi. Svaki lider mora da vodi pre svega računa o građanima i da ne podižete tenzije tamo gde ih nema", kazao je Stanković i istakao da će bez obzira na sve u državi Srbiji imati uvek konstruktvinog saradnika čija ruka je pružena.

On je kazao da svi politički lideri iz te tri opštine veoma dobro znaju da je najveći problem u tim opštinama nezaposlenost, dodavši da će Koordinaciono telo i dalje nastaviti da sa drugim državnim organima radi na poboljšanju uslova života i rada građana.

Predsednik Koordinacionog tela istakao je da je u tim opštinama bezbednost stabilna, da nema međunacionalnih i drugih sukoba i tenzija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar