Zahtevi za sukobe

|   Info
Politički lideri Albanaca sa juga Srbije, zahtevima da se tri opštine tog dela pripoje Kosovu, mogu da izazovu međuetničke sukobe, rekao je danas FoNetu poslanik i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Nenad Mitrović je u tim opštinama žive i Srbi koji nisu za to.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Na pitanje kako tumači zahtev lidera Albanaca iz Bujanovca i Preševa da Skupština Kosova donese odluku o pripajanju tri optine juga Srbije Kosovu, Mitrović je rekao da taj zahtev svakako ne doprinosi dijalogu Beograda i Prištine.

"Odluka skupštine Kosova nije obavezujuća ni za Beograd ni za međunarodne predstavnike", rekao je Mitrović.

On je rekao da "ovo što Albanci sa juga Srbije traže ide u prilog održavanja izbora za Nacionalni savet 4. novembra.

Prema njgovim rečima, očigledno je da su predstavnici Albanaca izgubili kredibilitet kod svojih birača i sad pokušavaju da ih animiraju pred izbore za Nacionalni savet.

On je podsetio da tri opštine, koje se pominju, nikada nisu bile u sastavu Autonomne pokrajine Kosovo i Metohije.

Mitrović je upozorio da iste zahteve mogu da upute i Albanci koji žive u Makedoniji, u Kumanovu, na severu Skoplja, oko Tetova... Šta to onda znači? Hoćemo li da imamo domino efekat u okruženju? Da Albanci iz okruženja traže da u okviru rešavanja pitanja statusa Kosova reše svoj status u drugim zemljama, ne samo u Srbiji, jer su tu i Makedonija i Crna Gora", dodao je Mitrović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar