Krkobabić: Zadrugama ove godine 825 miliona dinara

|   Info
Blizu 200 miliona dinara bespovratne pomoći dobile su u proteklih godinu dana 22 zadruge u Srbiji, dok je za razvoj zadrugarstva u 2018.godini iz budžeta opredeljeno 825 miliona dinara, izjavio je danas ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

Izvor: Tanjug

Predstavljajući rezultate u prvih godinu dana rada i realizacije projekta "500 zadruga u 500 sela" Krkobabić je istakao da zadrugarstvo, odnosno, udruživanje nije želja već neophodnost.

"Usitnjen posedi male površine koja ne prelazi u proseku 4,5 hektara nameću udruživanje kao imperativ. Da malog proizvođača učinimo robnim proizvođačem!Bez zadruge nema sela, bez sela Srbija je u problemu", rekao je ministar.

On je naveo da su prošle godine dodeljena sredstva u iznosu od 196 miliona dinara čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji.Sredstva su dodeljena zadrugama "Agrodunav" Karavukovo", "1. decembar" u Žitorađi, "Agro eko voće" u Arilju, "Voćaru Slankamen" iz Novog Slankamena,"Zelenoj zvezdi" kod Leskovca, "Med i voće" u Vlasotincu, "Zaplanjski zasad" iz Gadžinog Hana.

Ministar je istakao da će ove godine iz državne kase biti izdvojeno 825 miliona dinara i pozvao zadrugare da se prijave na konkurs koji je u toku.

Kako je rekao, o dodeli sredstava odlučuju članovi Akademijskog odbora za selo SANU, univerzitetski profesori i čelnici oba vodeća zadružna saveza.

Prezentaciji rezultata Krkobabićevog kabineta prisustvovali su i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU Dragan Škorić, predsednik zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović i predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radoslav Jovanov.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar