Kuburovićeva sa ambasadorom Ukrajine

|   Info
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa ambasadorom Ukrajine Oleksandrom Aleksandrovićem o dosadašnjoj i budućoj saradnji dve zemlje u oblasti pravosuđa.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Ambasador Ukrajine čestitao je ministarki neli Kuburović na dosadašnjim reformama koje je Ministarstvo pravde sprovelo u oblasti pravosuđa i izrazio uverenje da će dalji reformski procesi doneti još bolje rezultate, što, kako je ocenio, pozitivno utiče i na privlačenje stranih investitora, saopšteno je iz ministarkinog kabineta.

Aleksandrović je tokom sastanka upoznao srpsku ministarku sa reformama koje njegova zemlja sprovodi u oblasti pravosudnog sistema, a posebno se osvrnuo na novi antikorupcijski sistem.

Ukazao je da u Ukrajini na polju suzbijanja i borbe protiv korupcije radi nekoliko nezavisnih državnih agencija, kao što su Agencija za sprečavanje korupcije, Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine, kao i Specijalno tužilaštvo.

Kuburovićeva je istakla da i Ministarstvo pravde, kroz svoje zakonodavne aktivnosti, ulaže velike napore u borbi protiv korupcije, ocenjujući da ministarstva pravde Srbije i Ukrajine imaju velike mogućnosti za razmenu iskustava u toj oblasti.

Govoreći o drugim poljima saradnje dva ministarstva, ambasador Ukrajine i ministarka Kuburović saglasili su se da obe države intenzivno rade na digitalizaciji, a posebno u oblasti e-pravosuđa i uvođenja elektonskih registara koji olakšavaju rad pravosudnih organa, ali i omogućavaju građanima lakši pristup pravdi.

Ambasador Ukrajine i ministarka Kuburović saglasili su se da su bilateralni odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou, a da bi Protokol o saradnji između dva ministrstva pravde, koji bi u narednom periodu mogao biti potpisan, samo učvrstio te odnose.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar