Ljajić: Najbolja turistička godina

|   Info
Ova godina će bez sumnje biti najbolja turistička godina u Srbiji, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunkacija Rasim Ljajić koji očekuje da će devizni prliv od turizma u 2018. biti oko 1,35 milijardi evra.


Izvor: Tanjug

Ljajić je novinarima na manifestaciji "Fiš fest" rekao da su prvih šest meseci 2018. bili odlični, da je za 11 odsto veći broj gostiju u odnosu na isti period prošle godine, za 13 odsto veći broj noćenja i čak 13 odsto veći devizni priliv, koji je u prvoj polovini godine iznosio 528 miliona evra.

"Sve ovo ukazuje da ćemo se približiti ostvarenju ciljeva koje smo zacrtali ppčetkom godine, a to je 3,5 miliona gostiju, od toga blizu 1,7 miliona stranaca, devizni priliv oko 1,35 milijardu evra i više od 9,5 miliona noćenja", rekao je Ljajić i naveo da se uskoro očekuju podaci za jul.

Na pitanje novinara da li se ove godine neka destinacija izdvojila kao hit kada je reč o domaćem turizmu, Ljajić kaže da je bez sumnje Sokobanja zabeležila rekordan rast broja i gostiju i noćenja, odnosno 90 odsto veći broj dolazaka i noćenja nego što je to bilo u prethodnom periodu.

"Raduje nas da, pored ovih pet ključnih destinacija koje privlače preko 75 odsto gostiju –Beograd, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Zlatibor i Kopaonik, sve više dobijamo i nove turističke destinacije koje će se vrlo brzo priključiti ovoj slavnoj petorci. Sokobanja se tome približava", kaže Ljajić.

Ako, kaže, bude ispunjeno planirano, Donje Podunavlje vidi kao budući turistički hit.

Ove godine, dodaje, biće završena i Ramska tvrđava, na obali Dunava, između Kostolca i Velikog Gradišta, a najvećim delom biće završena i Golubačka tvrđava.

"To će biti jedan dodatni sadržaj koji će, sasvim sigirno, biti interesantan, posebno za strane goste i turiste", naveo je Ljajić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar