Matis dolazi u Makedoniju

|   Info
Američki ministar odbrane Džejms Matis doći će u ponedeljak 17. septembra u zvaničnu posetu Makedoniji, najavila je danas makedonska vlada.

 

Izvor: FoNet

Matis će se, prema najavi, sastati s premijerom Makedonije Zoranom Zaevom i ministaricom odbrane Radmilom Šekerinskom, posle čega će dati izjavu za medije, preneo je RSE.

Foto: YouTube printscreen

Američki ministar odbrane je pre dva dana najavio da će posetiti Makedoniju da izrazi podršku SAD za predstojeći referendum o imenu, ali i zabrinutost zbog mogućeg mešanja Moskve u taj proces.

Matis je drugi visoki američki zvaničnik koji će u razmaku od nekoliko dana dolazi u Makedoniju da bi izrazio podršku SAD referendumu na kojem će građani 30. septembra odlučivati o promeni imena države u Severna Makedonija, što je osnovni uslov za evroatlantske integracije.

Prethodno je u Makedoniji boravio šef albanske diplomatije Ditmir Bušati, visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federika Mogerini, pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Ves Mičel.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar