Mihajlović i Ros: Više američkih kompanija i bolji poslovni ambijent u Srbiji

|   Info
Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, sastala se sa sekretarom za trgovinu Sjedinjenih američkih država, Vilburom Rosom. Oni su se složili da Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture između ove dve zemlje daje odličnu priliku za veće angažovanje američkih građevinskih, ali i svih drugih kompanija u našoj zemlji.
Foto: Televizija Kopernikus

Potpredsednica Mihajlović i sekretar Ros su se saglasili da Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture između Srbije i SAD koji je potpisan daje odličnu priliku za veće angažovanje američkih građevinskih, ali i svih drugih kompanija u našoj zemlji.

 


“Očekujem da dolazak još većeg broja američkih kompanija donese i poboljšanje ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, dolazak novih tehnologija i znanja kako bismo povećali efikasnost naših investicija u infrastrukturu. To je za mene i najveći značaj ovog Memoranduma”, istakla je Mihajlovićeva.


Mihajlovićeva je upoznala sekretara Rosa sa najznačajinim infrastrukturnim projektima u drumskom i železničkom saobraćaju u Srbiji, kao i o novom investicionom ciklusu u infrastrukturu. Razgovali su i o regionalnom povezivanju Srbije i uticaju na političku stabilnost zapadnog Balkana.  Potpredsednica je istakla jako dobru saradnju koju Vlada Srbije ima sa kompanijama iz SAD.


 

"Američke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 16.000 naših radnika, dok Američka privredna komora u kojoj je više od 200 kompanija zapošljava oko 100.000 naših građana. I zato je važno da u Srbiji imamo još američkih kompanija", istakla je Mihajlovićeva.

 

Sekretar Ros je pozdravio ekonomske mere i rezultate koje je Srbija zabaležila u prethodnom periodu i istakao da je Srbija dobro mesto za investicije.


 

Mihajlovićeva je sekretaru Rosu na kraju poklonila stilizovano slovo “R” u zlatovezu, ručni rad naših žеna sa sela. Ovakve poklone potpredsednica tradicionalno dodeljuje stranim zvaničnicima u sklopu inicijativе „Uposlimo hiljadu žеna u ruralnim područjima“, koju Koordinaciono tеlo za rodnu ravnopravnost rеalizujе u saradnji sa Etno-mrеžom i NALED-om.

 

Nakon ovog sastanka potredsednica Zorana Mihajlović i američki ambasador Kajl Skot potpisali su u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sekeratara za trgovinu SAD Vilbura Rosa Memoradnum o razumevanju u oblasti infrastrukture.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar