Ugovori sa Kinezima

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se očekuje da tokom predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini bude potpisano desetak sporazuma i ugovora.
Foto: FoNet

Izvor: FoNet

"Kad govorimo o infrastrukturi, očekujemo potpisivanje finansijskog ugovora za obilaznicu oko Beograda, deonice od Ostružnice do Bubanj potoka gde su već počeli radovi, i za gradnju deonice Koridora 11 Preljina-Požega, za koju je potpisan komercijalni ugovor", rekla je Mihajlović u Novom Sadu.

Potpisivanje ovih ugovora, kao i drugih dokumenata koji će biti potpisani tokom posete, govori pre svega o odličnim političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Kine, ali i o kvalitetnom radu na realizaciji projekata, dodala je Mihajlović.

Upitana o poseti Vučića Kosovu, Mihajlović je rekla da je za rešavanje pitanja Kosova potrebna iskrena vera u napredak i razvoj i da je to i poruka posete predsednika Srbije.

"Posmatrajući sve političare u regionu i situacije kroz koje je Vučić prolazio u regionu, od Srebrenice do jučerašnjeg sprečavanja posete selu Banje, možemo da kažemo da je on pomerio granice u odnosu na druge političare u regionu koji još žive u prošlosti", rekla je Mihajlović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar