Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević u Smederevu

|   Info
Uručeni ugovori za zapošljavanje i samozapošljavanje. Smederevo grad sa najvećim rastom zapošljavanja u Srbiji

 

Od 31. avgusta prošle godine do danas, broj nezaposlenih lica na evidenciji  smederevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje  smanjen je za čak 23,4 odsto. Na teritoriji grada Smedereva, trenutno je na evidenciji 5.500 nezaposlenih, dok cela filijala, koja obuhvata i Smederevsku Palanku i Veliku Planu, ima 11.860 nezaposlenih .

  • Ovaj  značajan rast zapošljavanja ili , hajde da okrenemo,  smanjenje stope nezaposlenosti od čak 23,4 odsto za godinu dana, pokazuje da je Smederevo lider u zapošljavanju u Srbiji – rekao je ministar Djordjević obraćajući se  poslodavcima i novozaposlenim licima  u Smederevu. -  Dolazak  kineske kompanije HESTIL u železaru, ali i  dolazak drugih investitora poput PKC-a , Kajzena i drugih, pokazatelj je kako bi trebalo da razmišljamo i u perspektivi, da otvaramo radna mesta sa različitim strukturama proizvodnje, kako ne bi, kao što je to bio slučaj u Kragujevcu, ceo grad zavisio od jedne fabrike, u njihovom slučaju, Fijata. Smederevo ostvaruje rast zapošljavanja u svim strukturama i  oblastima proizvodnje i pružanja usluga i to je primer i za ostale lokalne samouprave. – rekao je ministar Djordjević.

U Smederevu je danas dodeljeno   108 ugovora za 158 lica u tri oblasti-sampozapošljvanja, zapošljavanja  teže zapošljivh lica i javnih radova.

U okviru projekta samozapošljavanja dodeljen  je 41 ugovor, ukupne vrednosti 7 miliona 420 hiljada dinara.

U okviru projekta zapošljavanja teže zapošljivih lica, dodeljeno je 55 ugovora za 64 lica u vrednosti od  9 miliona i 600 hiljada dinara, dok je  u oblasti  javnih radova uručeno 12 ugovora za 53 lica, ukupne vrednosti  5 miliona i 400 hiljada dinara.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar