Radna grupu prati primenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević formirao je Radnu grupu za praćenje primene mera koje su propisane Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, kako bi se vremenom prilagodile novim okolnostima, u skladu sa ekonomskim mogućnostima.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Na čelu Radne grupe je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, a čine je Ana Jović iz Ministarstva finansija, Gordana Bjelobrk iz Republičkog zavoda za statistiku, Suzana Mišić, Snežana Martinović, Danijela Rajković, Jelena Radojčić iz Ministarstva rada i Božidar Dakić ispred Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Formirali smo Radnu grupu kako bismo pratili primenu zakona, ali i da bi se videlo na koji način nekim budućim izmenama možemo da pomognemo majkama u Srbiji, rekao je Đorđević i napomenuo da se samo uz konkretne podatake i činjenice mogu planirati neke buduće izmene zakona. Đorđević je rekao da bi majke i sve one koje će to biti u budućnosti moraju da znaju da Vlada Srbije sve mere sprovodi radi omogućavanja boljih uslova za stvaranje i širenje porodica, navodi se u saopštenju Ministarstva.