MUP dobio pojačanje 272 policajca i vatrogasca-spasioca

|   Info
Diplomirani studenti KPA, polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku i osnovne obuke za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica dobili su stalni posao. Ministar policije Nebojša Stefanović, najboljim studentima i polaznicima, uručio je ugovor o radu.

 

Izvor: Tanjug

Stefanović je izjavio da je ove i prošle godine u radni odnos u MUP-u primljeno više od 1.000 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijske akademije, polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i vatrogasaca.

"Ministarstvo će nastaviti sa odgovornom politikom zapošljavanja kadrova u skladu sa potrebama policije", rekao je Stefanović na svečanosti povodom prijema u radni odnos 272 diplomirana studenta Kriminalističko-policijske akademije, polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i osnovne obuke za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica.

U prethodnih godinu i po dana radni odnos u MUP-u zasnovalo je 456 studenata KPA, 521 polaznik COPO i 96 vatrogasaca, rekao je Stefanović.

"Nastavljamo praksu koja već dve, tri godine unazad uspešno teče. Primamo najbolje koji su završili Kriminalističko-policijsku akademiju, Centar za osnovnu policijsku obuku i mlade vatrogasce", rekao je Stefanović i novim radnicima MUP-a i poručio da su od danas u službi svih građana Srbije.

Dodao je da veruje da će oni doprineti većoj bezbednosti i da će svojim radom učiniti da "budemo ponosni na vas".

"Budite na usluzi svakom čoveku, priskočite u pomoć svima kojima je ona potrebna, uvek postupajte u skladu sa zakonom. Pokažite da ste svetla tačka i MUP-a i svoje zemlje", rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u mlade koji su danas dobili rešenja kroz stručne obuke, usavršavanja i dalje unapređenje njihovih znanja.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar