Muzičari i prijatelji oprostili se od Olivera Dragojevića

|   Život
Muzičari, brojni prijatelji, političari danas su se s tugom i rečima zahvalnosti opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je on bio više od pevača i da je svojim pesmama postao deo naših života.
Foto: Youtube

"Svi smo odrasli uz Olivera i njegov glas, zbog čega je postao deo naših života i porodica, još od rodjenja s obzirom da je na estradi od 1967", rekao je Oliverov dugogodišnji saradnik Zlatan Stipišić Džiboni agenciji Hina.

"Oliver je s nama kroz te svoje pesme koje su večne i kroz njegovu neposrednost. Mislim da, kada se razboleo, da smo svi videli kako je on najomiljenija osoba koju smo ikada imali jer su svi za njega pitali, brinuli. Svi. On je bio najnormalniji, najjednostavniji i najskromniji čovek kojeg sam znao. Svi znamo koliko je bio velik kao glazbenik, bio je za familiju, prijatelje. Uvek je sve stavljao ispred sebe i mislio na sve. Oliver je bio veliki, veliki čovek i veliko srce. Bio je broj jedan, najbolji i čudesan čovek ", kazao je Džiboni, autor čuvene pesme "Cesarica", koju je pevao Oliver. 
 
Pevač Masimo Savić rekao je da je Oliver uživao neverovatan respekt čitave muzičke zajednice i da se u pravom smislu reči mogao nazvati muzičarem.

"Definitivno je bio najveći medju nama muzičarima", rekao je Savić, ustvrdivši da Dragojević nije bio samo pevač. "Oliver je bio multiinstrumentalista, čovek ogromnog muzičkog ukusa i stvaranja, jako puno se dalo od tog čoveka naučiti, strašno sam tužan zbog toga, svi znamo kakvu je bolest Oliver imao, ali svejedno uvek je šok", rekao je Savić, koji se prisetio da je s veseljem radio i pevao Oliverove "Stine".

Izvor: Beta


Savić je rekao da se "ljudima dopala ta verzija, medjutim, svaki put kad bih dobio Porina (hrvatska muzička nagrada), često bih znao reći da sam veliki Oliverov fan i tu cela priča završava", rekao je Savić. 

S Oliverom se na društvenoj mreži oprostio i muzičar Toni Cetinski.

"Dragi moj morski vuče, ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska, sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smejali kao deca su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te voleo i volim kao da si mi otac, a po duši si mi bio ponekad kao mladji brat. Od tebe sam najviše učio, jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedeo u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspešnog postojanja i rada. Oduvek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umetnik nego i čovek, zbog toga ti veliko hvala", poručio je Cetinski i izrazio saučešće porodici.

Izjave saučešća porodici Olivera Dragojevića uputili su i najviši državni zvaničnici Hrvatske.

Oliver Dragojević umro je u 71. godini. Poznat je po hitovima "Galeb i ja", "Oprosti mi, pape", "Molitva za Magdalenu", "Vjeruj u ljubav", "Svirajte noćas za moju dušu", "Nadalina (duet sa Borisom Dvornikom iz 1980)", "Što to bješe ljubav", "Cesarica" i mnogim drugim pesmama.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar