U Splitu komemoracija Oliveru Dragojeviću, sahrana sutra

|   Info
Skoro 10 minuta trajao je danas aplauz posvećen Oliveru Dragojeviću, na komemoraciji povodom njegove smrti u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, nakon čega su okupljeni spontano počeli da pevaju pesmu "Vjeruj u ljubav".

Izvor: Tanjug

U Hrvatskoj je danas proglašen Dan nacionalnog saučešća povodom smrti Dragojevića, a komemoraciji su prisustvovali predsednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministri, kulturne i javne ličnosti...

Kompozitor i pevač Zlatan Stipišić Džiboni, jedan od Dragojevićevih najbližih saradnika i prijatelja, podelio je sa okupljenima u splitskom HNK sećanje na jedan događaj od pre dve godine.

"Zima. Oliverova kuća. Prva vrata, prvi komšija je ribarnica. S druge strane jedna konoba zove se Ribar i gledam ga kako veže brod. Zima, strašna bura. Veže se i on i sinovi. Nosi kesu s ribom što su uvatili. To je ta slika koju želim da podelim sa vama. Njegovo rodno mesto. Kuća, familija, njegovo more. Gde je tu muzika? Slika je puna muzike. I Stine i Nocturno i Cesarica i Moj lipi anđele", govorio je plačući Džiboni.

Dva broda Hrvatske ratne mornarice učestvovaće danas u Splitu na ispraćaju Olivera Dragojevića, gde će od gata sv.Nikole isploviti prema Veloj Luci.

Ispraćaj posmrtnih ostataka Olivera Dragojevića biće u Splitu od Rive do Lučke kapetanije, gde će u 19.50 kovčeg biti ukrcan u katamaran za Velu Luku na ostrvu Korčuli.

Tamo će u sredu u 18 sati na lokalnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima biti obavljena sahrana legendarnog pevača i kompozitora.

Oko 500 brodica sa ostrva Hvara i Visa okupiće se večeras između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odale počast Dragojeviću, dok katamaran s njegovim kovčegom bude plovio tim morskim područjem u smeru Vele Luke na Korčuli gde je odrastao.

Brodice koje budu okupljene između luke Hvar i Paklenih ostrva, trubljenjem će odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim kovčegom bude prolazio pored Hvara.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar