Naprednjaci u nedelju obeležavaju deset godina postojanja

|   Info
Srpska napredna stranka obeležiće deset godina od osnivanja u nedelju, 21. oktobra, u novoj sportskoj hali u Kraljevu.

 

Izvor: Danas online

Na sednici Glavnog odbora SNS 24. septembra njen lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će obeležavanje biti baš u Kraljevu, zbog dve nove investicije u tom gradu. Vučić je tada najavio i da će mesni odbori upriličiti skromne proslave.

Takođe je najavio mogućnost da se formalno povuče sa liderske pozicije, odnosno da bi to mogla biti tema na izbornom kongresu stranke 2019. čiji će cilj biti priprema za parlamentarne izbore 2020. godine.

U međuvremenu su mediji spekulisali da li bi najava premijerke Ane Brnabić da bi mogla da se učlani u SNS mogla biti novost na predstojećem događaju.

Bilo je napisa i o mogućnosti da članica Predsedništva i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović bude kažnjena, budući da su je javno indirektno kritikovali i Vučić i Brnabić zašto nije protestovala kada je u njenom prisustvu američki ambasador Kajl Skot izjavio da za njega Vlada Kosova nije takozvana i da SAD priznaju kosovsku nezavisnost.

Izvori Danasa iz vrha SNS objasnili su to tvrdnjom da predsednik Vučić ne voli da bilo ko razvija odnose sa najmoćnijim zemljama sem njega. Takođe, tvrde da se preko medija vrši pritisak i da osnivač SNS i bivši predsednik Srbije, sada politički penzioner, ne pojavi u Kraljevu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar