Novi zemljotres u Crnoj Gori, epicentar kod Cetinja

|   Info
U Crnoj Gori protekle noći registrovan je zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihterove snage, sa epicentrom na području Cetinja.

Izvor: Blic

Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 3,7 stepeni Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV-V stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od deset kilometara.

Podsetimo, juče je crnogorski Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je u 11 sati i 1 minut jači zemljotres sa epicentrom na 24 km severozapadno od Tirane. Prema prvim podacima jačina je bila 5,3 po Rihteru. Sedam minuta nakon ovog potresa, seizmolozi su zabeležili još jedan slabije magnitude - 4,2 stepena po Rihteru.

Dva sata kasnije, tlo se na istom mestu potreslo još dva puta - u 13:24 zabeležen je potres od 4,3 stepena po Rihteru, a u 13:30 još jedan jačine 3,4 stepena. Taj potres koji se osetio u Podgorici, trajao je gotovo desetak sekundi. Kako javljaju lokalni mediji, potres se osim u glavnom gradu osetio i duž crnogorskog primorja od Ulcinja do Budve. Stanovnici Bokokotorskog zaliva nisu osetili potrese.  

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar