Obeležen nacionalni praznik Francuske u Beogradu

|   Info
Svečanim prijemom u Ambasadi Francuske u Beogradu, obeležen je 14. jul, nacionalni praznik te zemlje. Ambasador Francuske, Frederik Mondoloni je tom prilikom poručio da je politički dijalog dve zemlje, na najvišem nivou. Prijemu su prisustvovali predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, ministri u Vladi, kao i brojni gosti iz političkog i javnog života.

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini je na obeležavanju nacionalnog praznika 14. jul – Dan Bastilje, rekao da smo ove godine pokrenuli naš politički dijalog na najvišem nivou. 

‘’U toku ovih poslednjih nekoliko meseci imali smo u Beogradu dve ministarstke posete, kao i posete više parlamentarnih delegacija. Poseta Vučića Parizu, 17. jula, potvrđuje taj novi zamah. Svi se nadamo da će predsednik Makron moći veoma brzo da dođe u Beograd kako bi još više osnažio naše strateško partnerstvo’’.

Mondolini je još dodao da smo značajno ojačali ekonomsku saradanju sa dobijanjem nekoliko ugovora. Takođe smo povećali bezbednst naših sunarodnika radeći još više zajedno protiv pretnji koje su nam zajedničke: terorizam, radikalizacija i ilegalna trgaovina oružjem. ‘’Želim da se zahvalim Srbiji na njenom veoma cenjenom učešću u mirovnim operacijama, često zajedno sa franscuskom vojskom’’, izavio je Mondolini.

Partnerstvo između Francuske i Srbije će se u narednom periodu još više produbiti u oblasti kulture i obrazovanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da očekuje još više od saradnje u ekonomskom smislu i zahvalio Francuskoj na podršci Srbiji ka evropskom putu. ‘’Srbija računa na predsednika Francuske Emanuela Makrona. Francuska uvek može da računa na Srbiju kao i u Prvom, Drugom ratu i svim vremenima’’, izjavio je na prijemu Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar