Zahvalnost na podršci Francuske

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je u razgovoru sa članom Odbora za spoljne poslove Senata Francuske Olivijeom Kadikom na podršci evrointegracijama koje nam pruža ta zemlja
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Premijerka je naglasila da će nam biti čast da ugostimo predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Brnabić je istakla da prisustvo velikih francuskih kompanija, kao što su "Mišlen", "Vansi" i "Suez", potvrđujue da je Srbija politički stabilna i ekonomski atraktivna za investicije.

Radimo na tome da Srbija bude moderna država, razvijene tržišne ekonomije, koja će biti regionalni lider, a reforme koje sprovodimo u oblasti javnih finansija, upotrebi modernih tehnologija i pokretanju inovacija, kao i vladavine prava, unapređuju investicionu klimu u zemlji i povećavaju konkurentnost naših firmi na drugim tržištima, navela je Brnabić.

Sagovornici su se složili da je zajednički cilj da ceo zapadni Balkan bude u Evropskoj uniji, a senator Kadik je naveo da želi što pre Srbiju da vidi kao punopravnu članicu EU.

Govoreći o rešavanju kosovskog problema, predsednica vlade je istakla da je naš stav da je nužan kompromis, dodavši da se „ponosi što je deo tima koji, isključivo poštujući principe mira i stabilnosti, želi da dođe do trajnog rešenja tog pitanja".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je i tokom jučerašnje posete Kosovu i Metohiji pokazao svu odgovornost jakog lidera, koji je uprkos incidentima dostojanstveno reagovao i nije odustajao od poruke da ćemo nastaviti da težimo zajedničkom, održivom rešenju, istakla je premijerka, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar