Osigurano samo 10 odsto njiva

|   Info
Potrebno je razvijati svest ljudi u Srbiji o potrebi osiguranja, zaključeno je danas na zatvaranju konferencije Srpski dani osiguranja, na kojoj je iznet i podatak da je samo 10 do 12 odsto obradivih površina u Srbiji osigurano.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Imamo veliki zadatak da priđemo na pravi način sadašnjim, ali i budućim klijentima, pre svih generaciji studenata i srednjoškolaca, koji imaju dovoljno inovacija u svojim glavama da pomognu razvoj osiguranja, a koji su i naši budući klijenti, rekao je potpredsednik UO Udruženja osiguravača Srbije Dragan Filipović.

Imamo veliki izazov kako da sprečimo da osiguravajuće kuće ne gube pare prodajom polisa, a opet da naši poljoprivredni proizvođači budu zadovoljni kad kupe polisu, rekao je on.

Samo 10 do 12 odsto obradivih površina je pod osiguranjem, što je izuzetno malo, svi ostali nisu osigurani. Moramo sa državom zajedno da pronađemo način kako ćemo u ovom segmentu još više da radimo, ukazao je Filipović.

Na konferenciji su bili prikazani i katastrofalni događaji u svetu i u Srbiji, a zaključak je da je i tu potrebno da se ostvari jedinstvo osiguranja i države, kako bi bile sprečene buduće velike štete u poplavama, zemljotresima, klizištima, bujicama, saopštilo je Udruženje osiguravača.

Naglašeno je da je 2005. u sistemu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, bilo 20 ustanova, a da je danas uključeno više od 700 zdravstvenih ustanova, što je potencijal na kojem je potrebno raditi.

Na panelu o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju rečeno je i da bi novi zakon o zdravstvenom osiguranju, trebalo da bude na Vladi iduće nedelje, posle čega ulazi u skupštinsku proceduru.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar