Pohvala MMF-a

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf razgovarali su danas o prvim rezultatima novog programa i složili se da su, s obzirom na činjenicu da je postignuta makroekonomska stabilnost, u narednoj godini prioritet strukturne reforme.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Brnabić je sa Rufom na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, razgovarala o prvim rezultatima sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi podržanog Instrumentom za koordinaciju politike "The Policy Coordination Instrument", saopštila je Vlada Srbije.

Ruf je pohvalio makroekonomske rezultate koje je Srbija postigla u prethodnom periodu, piše u saopštenju.

Naročito je značajno povećanje nominalnog BDP i smanjenje učešće javnog duga u BDP, istakao je Ruf i dodao da je odlična vest i to što je revidirana stopa privrednog rasta za celu godinu sa 3,5 odsto na 4,2 odsto.

Zbog toga, kako je navedeno, Ruf je pohvalio Ministarstvo finansija koje je reformu Poreske uprave postavilo kao prioritet u 2019.

Brnabić je istakla da su ove godine postignuti veoma dobri makroekonomski rezultati, te da je važno da se taj trend ubrzanog rasta nastavi i u narednoj godini.

Ona je dodala da je, u cilju ostvarivanja očekivanog rasta, važno da se više ulaže u javne investicije i infrastrukturu, i nastavi sa stimulativnim merama za podsticaj razvoja inovacija u privredi, dodaje se u saopštenju.

Foto: FoNet