Povlačenje kesa-eko prekretnica

|   Info
Odbornici Skupštine grada usvojili su danas Odluku o uslovima korišćenja plastičnih kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga, koja stupa na snagu 1. januara 2020. godine.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

To znači da maloprodajni lanci imaju rok nešto duži od 15 meseci da se prilagode, a u međuvremenu Grad planira besplatnu podelu cegera.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je u pitanju jedan od istorijskih trenutaka za Grad Beograd, a povod za donošenje ove odluke je Zakon o upravljanju otpadom, preneo je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, odluka o naplaćivanju plastičnih kesa u maloprodajnim objektima smanjila je njihov promet tih kesa za 60 odsto.  Grad sa Vladom Srbije, kako je rekao, razmenjuje ideje o donošenju niza podzakonskih akata, kako bi se ovaj problem rešio i van maloprodajnih objekata.

Biće još odluka kojima želimo da utičemo na stepen zaštite životne sredine. Širimo pešačke zone, kupujemo električne autobuse i sve ovo je deo široke politike koju grad zastupa, dodao je zamenik gradonačelnika.

Na današnjoj sednici usvojen je i Zaključak kojim se osuđuje govor mržnje odbornika Saveza za Srbiju Željka Veselinovića.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar