Rasprava o dopuni dnevnog reda

|   Info
Poslanici Skupštine Srbije danas su tokom prepodnevnog dela sednice predlagali dopune dnevnog reda, a poslaniku Demokratske stranke Balši Božoviću je izrečena opomena jer je tražio da se utvrdi kvorum.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Božović je predložio da se dnevni red sednice dopuni predlogom odluke o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica o kupovini više od 700 novih putničkih vozila marke “škoda” za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pre obrazlaganja predloga tražio je da se utvrdi kvorum, ali mu je predsedavajući sednicom Veroljub Arsić rekao da po Poslovniku nema pravo da to traži.

Božović je rekao da traži da se utvrdi kvorum “zato što nije u redu da ima manje 100 poslanika u sali” i dodao da se radi na neregularan način.

Arsić je rekao Božoviću da nastavi da obrazlaže predloge u vezi sa dopunom dnevnog reda, na šta Božović insitirao na utvrđivanju kvoruma.

Arsić ga je upozorio da ne iznosi proizvoljne procene, a pošto Božović i dalje nije obrazlagao predloge za dopunu dnevnog reda, Arsić mu je izrekao opomenu.

Poslanici opozicije su izneli više desetina predloga za dopunu dnevnog reda, što nije prihvaćeno.

Poslanici su, pored ostalog, predložili da se dnevni red sednice dopuni izmenama i dopunama Zakona o odbrani, Zakona o Vojsci Srbije, Zakona o policiji, Zakona o finansiranju lokalne samouprave, Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o glavnom gradu,

Ukupno je podneto oko 280 predloga za dopunu dnevnog reda.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar