Rekonstrukcija škola u Svilajncu

|   Info
Radove na renoviranju jedne gradske i dve seoske škole obišao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović
Foto: TV Kopernikus

Opština Svilajnac radi veliku rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji svoje opštine. U toku je rekonstrukcija Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu a podrazumeva zamenu krova, stolarije, postavljenje novih podova, novih instalacija, fasada i uređenje školskog dvorišta. Projekat finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.
Zbog velikog obima radova, škola će biti završena za godinu dana, tako da će učenici, a ima ih oko 1.400, nastavu imati u objektima srednjih škola u Svilajncu.
U toku su i radovi na objektu škole u selu Radošin, dok je škola u Crkvencu renovirana i sada sledi završno opremanje koje će biti gotovo do 1.septembra. Istovremeno opština sprovodi i projekat otvaranja 12 vrtića u 12 seoskih sredina, koji će biti besplatni. Prostorije u okviru osnovnih škola adaptirane su za ove potrebe i u njima će boraviti deca od 2,5 do 5,5 godina.
Vrednost trenutnih radova u oblasti školstva je skoro 400 miliona dinara. Opština planira da do 2022.godine završi rekonstrukcija svih školskih objekata na teritoriji Svilajnca.
J.L.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar