Venera apsolutni šampion

|   Info
Apsolutna šampionka svilajnačkog 55. Resavskog poljoprivrednog sajma je krava Venera, vlasnika Dragana Todorovića iz Dublja, kome je pored pehara pripala i nagrada u iznosu od 50.000 dinara.
Foto: FoNet

 

Foto: FoNet

U kategoriji junica šampionka je grlo Karolina, u vlasništvu Nenada Tomić iz Kušiljeva, u kategoriji prvotelki šampionka je Višnja, vlasnika Dragana Todorovića iz Dublja, a u kategoriji krava šampionka je Mina, vlasništvo Poljoprivredne škole u Svilajncu.

Vlasnicima šampionki u svakoj kategoriji pripalo je po 40.000 dinara, dok su vlasnici "prvih pratilja" nagrađeni sa po 20.000 dinara.

U konkurenciji je bilo 95 grla simentalske rase.

Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da lokalna samouprava u poljoprivredu godišnje ulaže oko 100 miliona dinara. Reč je o beskamatnim kreditima, besplatnom osemenjavanju i matičenju, a ulažu se sredstva i u infrastrukturu.

Najnovija investicija je projekat navodnjavanja na 3.000 hektara i taj posao bi trebalo da bude završen za dve godine, a procenjena vrednost radova je 11 miliona dolara, rekao je Milanović.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar