Šabac: Žučna rasprava u šabačkoj Skupštini

|   Info
Jučerašnju 23. sednicu Skupštine grada Šapca obeležila je žučna rasprava odbornika SNS dr Aleksandra Pajića i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića. Šabački naprednjaci istakli su da je usvajanjem rebalansa budžeta grada Šapca vladajuća koalicija na čelu sa strankom “Zajedno za Srbiju” Dušana Petrovića, zadužila Šapčane za dodatnih 290 miliona dinara. Čelni čovek Šapca uzvratio je optuživši šabačke naprednjake i republičku vlast za opstrukciju novih ulaganja u grad Šabac. Veliku polemiku izazvala je i rasprava oko predloga za osnivanje Memorijalnog centra za očuvanje kulturno-istorijskih vrednosti na Ceru odbornika SNS Begana Cicvarića
Foto: televizija Kopernikus

Žučna rasprava obeležila je 23. sednicu Skupštine grada Šapca. Usvojeni rebalans budžeta grada Šapca za 2018. godinu po mišljenju odbornika Srpske napredne stranke “velika je laž i prevara” vladajuće koalicije na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem.

- Zadužili ste ovaj grad za 840 miliona dinara, a sada radite rebalans i kažete: “Nikada više nismo imali priliva u budžetu”. Ako su prihodi tako dobri zašto uzimate kredite, zašto ovaj grad zadužujete za 840 miliona dinara – postavio je pitanje vladajućoj koaliciji na čelu sa strankom “Zajedno za Srbiju”  dr Aleksandar Pajić, šef odborničke grupe SNS.  

Polemika se nastavila i tokom razmatranja i usvajanja predloga odluke o izmenama i dopunama odluke o pravima mesnih zajednica kada je u pitanju korišćenje sredstava dobijenih od poreza  na imovinu fizičkih lica.

- Posle osamnaest godina vladavine pitate naše sugrađane da se izjasne da li hoće vodu, kanalizaciju, put ili lekara. U stvari, vi ne dajete izbor za bolji kvalitet života jer ste to morli da im obezbedite. Vi tražite od njih da odluče šta neće od osnovnih stvari koje ste morali da im omogućite da bi ljudi normlano živeli – rekao je dr Aleksandar  Pajić.

Predlog odbornika SNS Begana Cicvarića o osnivanju Memorijalnog centra za očuvaje kulturno-istorijskih vrednosti na Ceru, naknadno uvrštenog u Dnevni red, dodatno je “potpirio vatru”. Čelni čovek Šapca tom prilikom optužio je šabačke naprednjake ali i republičku vlast za opstrukciju kad je u pitanju dovođenje novih investitora u grad.

- Srpska napredna straka učiniće sve da više nijedna fabrika ne dođe u grad. To će učiniti. Tako se oni bore za Šapčane. Ovaj grad je grad u kome oni nisu na vlasti, i nisu nikada bili na vlasti, i neće biti na vlasti  – vidno iznerviran naglasio je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Da se političke strasti u gradu na Savi ne stišavaju pokazala je i ova sednica šabačkog parlamenta koja će ostati upamćenja po teškim rečima gradonačelnika Šapca upućenih na račun odbornika SNS dr Aleksandra Pajića.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar